Routeboekje

Tweede druk routeboekje Gedemptegrachtenwandeling

Op 1 mei 2015 is aan burgemeester Lenferink van Leiden een routeboekje voor een gedemptegrachtenwandeling aangeboden.

Bubbels na de aanbieding. In het midden burgemeester Lenferink. Daarnaast vlnr Henk Hegeman, voorzitter WAL, Jan Wieles en Piet de Baar, tekst boekje, en Bert de Jonge, kaarten boekje.

Het routeboekje is tot stand gekomen vanuit Het Waterambacht Leiden en uitgebracht in samenwerking met de Historische Vereniging Oud Leiden (HVOL), waarvan alle leden een gratis exemplaar kregen.

Het boekje geeft een routebeschrijving voor een wandeling langs meer dan dertig gedempte grachten in Leiden binnen de singels, met telkens een korte beschrijving en data van ontstaan en demping van de betreffende gracht, waar mogelijk geïllustreerd met een toepasselijke afbeelding (in totaal ca. 40). Voorts bevat het boekje een historisch overzicht aan de hand van kaarten van de dempingen door de eeuwen heen en een aantal kaderteksten waarin dieper op verschillende dempingen wordt ingegaan.

In maart 2017 is een tweede druk van het boekje uitgebracht. In deze druk zijn enige aanvullingen en aanpassingen doorgevoerd.

Het boekje is verkrijgbaar in de Leidse boekhandels in de Breestraat, bij enkele rondvaartrederijen en bij de VVV.